browbars.

Wenkbrauw trends van 2022

 • Alle blogberichten, Tips

Wenkbrauw trends van 2022

Elk jaar zien we weer verschillende trends voorbij komen op het gebied van wenkbrauwen en ook in het jaar 2022 verwachten we weer een aantal opvallende trends. 

De afgelopen jaren was het een trend om vollere wenkbrauwen te hebben. Veel vrouwen kozen ervoor om hun wenkbrauwen te laten tatoeëren zodat ze breder en voller worden. Ook dit jaar zijn volle wenkbrauwen nog steeds de trend en zien we juist een natuurlijke look veel voorbij komen. Toch zien we ook juist de dunne wenkbrauwen weer terug en deze look hebben we bij een paar bekende sterren gezien op social media. Sommige trends voor 2022 zijn best heftig te noemen en niet voor alledaags gebruik. 

Hieronder een overzicht van de meest opvallende trends voor 2022.

1. Natuurlijke wenkbrauwen

De eerste trend is ook gelijk de makkelijkste trend; de natuurlijke wenkbrauw. Deze wenkbrauwtrend is erg populair op Instagram en er werd vaak op deze zoekterm gezocht. Je houdt bij deze trend de natuurlijke vorm van de wenkbrauw aan, maar het is wel belangrijk om de wenkbrauwen goed te verzorgen. Je kan hier bijvoorbeeld castorolie voor gebruiken. Deze olie zit vol met vitaminen en antioxidanten waardoor de haartjes sneller groeien. 

2. ’90s wenkbrauwen


In de jaren ’90 waren vrouwen fanatiek bezig met een pincet om hun wenkbrauwen zo dun mogelijk te maken en die trend lijkt nu terug te keren. Veel vrouwen zijn helemaal niet blij met deze trend, omdat het zo lang duurt voordat de wenkbrauwen weer terug groeien.
Om te kijken of de dunne wenkbrauw mooi bij je staat kan je jouw wenkbrauwen eerst bedekken met een foundation of een concealer en daarna met potlood een dunne wenkbrauw overheen tekenen. Op die manier hoef je niet gelijk drastisch alle haartjes weg te halen.

 1. Fluffy brows of Soap Brow

  De fluffy brow (ook wel Soap Brow genoemd) was vorig jaar al veel te zien en ook dit jaar blijft deze trend bestaan. Je hebt hier alleen een ouderwets stuk zeep en een wenkbrauwborsteltje (spoolie) voor nodig. Je maakt de spoolie nat met water en wrijft deze over de zeep heen. Vervolgens borstel je met de spoolie de wenkbrauwharen omhoog en je laat dit opdrogen. Herhaal dit net zo vaak totdat de wenkbrauwen goed in model blijven zitten. 

 

 1. Brow Lamination of Brow Lift

De Brow Lamination behandeling was vorig jaar al populair en ook dit jaar zien we dit veel voorbij komen in beauty salons. Deze behandeling is semipermanent en zorgt ervoor dat je maandenlang niets hoeft te doen aan jouw wenkbrauwen. De behandeling zorgt ervoor dat de haartjes die naar beneden groeien weer mooi recht komen te staan zodat je weer strakke wenkbrauwen hebt. 

 1. Feather brows

Deze wenkbrauwtrend zagen we vorig jaar al veel voorkomen op social media. De eerste die deze stijl uitprobeerde was de Finse stylist Stella Sironen. Zij gebruikte een lijmstick om de wenkbrauwen in te smeren en maakte een scheiding in het midden van de wenkbrauw. Vervolgens kamde ze de bovenste haren naar boven en de onderste haren naar beneden. Hierdoor krijgt jouw wenkbrauw een bijzondere vorm die doet denken aan een veer. Het klinkt best extreem en ik vraag mij af of de lijm wel makkelijk te verwijderen is. Maar je moet er soms wat voor over hebben om er mooi uit te zien. 

 1. Boy Brow

  Dit is een wat bredere en vollere wenkbrauw die recht loopt. Hierdoor lijkt het een beetje op een jongensachtige wenkbrauw. 
 2. Gebleekte wenkbrauwen

Al een aantal jaar geleden zagen we deze trend voorbij komen bij sterren als Kim Kardashian en Doutzen Kroes. Iedereen was in shock over deze trend, maar ook dit jaar zien we weer gebleekte wenkbrauwen terugkomen. Het is nogal een heftige stap om te nemen en het zal ook niet bij iedereen even mooi staan. Mocht je toch besluiten om jouw wenkbrauwen te gaan bleken doe dit dan niet zelf. Er wordt gebruik gemaakt van een hoge concentratie waterstofperoxide die heftige brandwonden kunnen veroorzaken.
Is het bleken toch iets te heftig voor je? Je kan ook jouw wenkbrauwen wat lichter verven met een speciale wenkbrauwverf of gewoon foundation en een wenkbrauwgel gebruiken voor hetzelfde effect. 

 1. De rechte wenkbrauw

Deze klassieke stijl was vroeger al te zien bij Audrey Hepburn en in 2022 zien we de straight brows nog steeds terug. In deze trend zijn de wenkbrauwen recht van vorm wat zorgt voor een ontspannen en natuurlijk frisse blik. Je kunt hiervoor een wenkbrauwborsteltje gebruiken en de haartjes in een rechte vorm kammen tot de wenkbrauw een rechte lijn is. Heel makkelijk om uit te voeren, maar het geeft een mooi en liftend effect. 

 

 1. Gekleurde wenkbrauwen of Disco Brow

In het jaar 2022 zullen we veel kleur gaan zien en dat geldt ook voor de wenkbrauwen. Je kan kiezen voor een vrolijke regenboog wenkbrauw of je kleurt de  bijvoorbeeld mooi blauw of groen. Hartstikke leuk voor een leuk festival in de zomer of ander leuk feest. Wil je jouw wenkbrauwen in een mooie feestelijke kleur? Zorg dan dat je jouw wenkbrauwen eerst wit maakt met een oogpotloodje. Ook kan je een concealer of een foundation gebruiken om de wenkbrauwen lichter te maken. Daarna kan je kiezen voor een pigmentpoeder in de gewenste kleur en gebruik je een wenkbrauwkwastje om deze aan te brengen op jouw wenkbrauwen. Zorg ervoor dat je opwaartse streepbewegingen maakt in de richting van de natuurlijke haargroei van jouw wenkbrauwen.

 1. Powder Brows of Ombre Brows 

Deze trend is al vanaf 2019 in Nederland te zien, maar is ook dit jaar nog steeds erg populair. Voor deze techniek wordt gebruik gemaakt van een PMU wat pigmenten met een naald in de huid plaatst. Het lijkt op tatoeëren maar in deze behandeling wordt het pigmenteren genoemd. De pigmenten worden op een subtiele manier aangebracht waardoor het heel natuurlijk oogt. Net alsof, zoals de naam al doet vermoeden, je zelf een poeder over de wenkbrauwen hebt aangebracht. De pigmenten blijven zo’n 1,5 jaar zitten. 

Voeg je browbar toe!

Brow Lamination: Voor Volle, Perfect Gestylde Wenkbrauwen

Verlang je naar vollere, perfect gestylde wenkbrauwen? Probeer dan Brow Lamination! Deze innovatieve behandeling, aangeboden door onze geselecteerde brow bars in Eindhoven, Breda, Amsterdam, Tilburg en Utrecht, plaatst jouw natuurlijke wenkbrauwhaartjes in de juiste richting, waardoor ze er meteen voller uitzien. Met een resultaat dat tot wel 6 weken zichtbaar blijft, ervaar je langdurige schoonheid zonder gedoe. Ontdek nu waar je Brow Lamination kunt laten doen!

Vind een Browbar in EindhovenBredaAmsterdamTilburg en Utrecht

Wil je jouw wenkbrauwen laten perfectioneren? Zoek niet verder! Browbars.nl brengt je de meest gerenommeerde brow bars in Eindhoven, Breda, Amsterdam, Tilburg en Utrecht. Of je nu op zoek bent naar Henna BrowsBrow Lamination of andere behandelingen, bij onze geselecteerde brow bars vind je alles wat je nodig hebt voor prachtig gestylde wenkbrauwen. Ontdek vandaag nog een brow bar bij jou in de buurt en laat je verwennen door de beste wenkbrauwexperts!

Brow Shaping: Strakke Wenkbrauwen met Wax

Op zoek naar een snelle en effectieve manier om je wenkbrauwen strak te krijgen? Ontdek brow shaping met wax! Bij deze methode wordt warme wax aangebracht op de huid tussen en boven de wenkbrauwen, waarna de overtollige haartjes met een snelle beweging worden verwijderd. Het resultaat? Strakke, perfect gevormde wenkbrauwen die direct in het oog springen.

Henna Brows: Strakke en Natuurlijke Wenkbrauwen

Kies voor Henna Brows voor strakke en natuurlijke wenkbrauwen die langdurig blijven! Bij onze geselecteerde brow bars in Eindhoven, Breda, Amsterdam, Tilburg en Utrecht geniet je van de voordelen van henna verf, die niet alleen op de haren, maar ook op de huid hecht. Met verschillende kleuren en technieken zoals ombré, bieden onze brow bars de perfecte Henna Brows die passen bij jouw stijl en gezicht. Ontdek nu waar je terecht kunt voor deze prachtige behandeling!

De missie van het team achter browbars.nl is vrij eenvoudig, namelijk een overzicht bieden van alle beschikbare tattooshops bij jou in de buurt. Dit doen wij door dagelijks meerdere nieuwe steden aan onze website toe te voegen.

© All rights reserved. Gemaakt en beheerd door Label111